AGATA DO WYNAJĘCIA

Nie ma dla mnie większej przyjemności niż gotowanie dla ludzi i jedzenie z ludźmi. Kilka lat temu poczułam, że mnie te gary wołają i że nic nie daje mi takiej radości i satysfakcji jak stanie w kuchni godzinami. Czasem też tańczę, ale… wiadomo, o co chodzi. Dodać do tego kreatywność w wymyślaniu nowych dań oraz sprawianie ludziom przyjemności i wspieranie w emocjach poprzez jedzenie – to już w ogóle pełnia szczęścia. Gotowanie to też pewnego rodzaju służba. Moja służba dla świata. Bo zdrowa kuchnia wcale nie musi być ani droga, ani nudna, a już na pewno nie jest niesmaczna i mało sycąca.

Moja kuchnia jest zdrowa i kolorowa. Głównie wegańska (choć czasem oszukuję, bo mam słabość do jajek). Lubię gotować z sezonowych produktów od lokalnych rolników, którym mogę powiedzieć “dziękuję”. Inspiruje mnie dietetyka wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, która dużo mówi o jedzeniu w zgodzie z naturą i porami roku, ale także o uzdrawiającej mocy pożywienia i relacji między jedzeniem a emocjami. Bliska jest mi idea zero waste oraz diety planetarnej – dobrej dla świata. Zwykle gotuję z produktów ekologicznych, na ile budżet pozwala. A także bez glutenu, laktozy i białego cukru, bo sama nie jem. No i mam ogromną tolerancję na nietolerancje, bo sama jestem alergikiem. Da się to wszystko pogodzić bez utraty smaku, serio!

OFERTA


CZYLI CO MOŻEMY RAZEM ZROBIĆ


WYJAZDY ROZWOJOWE

Jeśli organizujesz rozwojowe warsztaty wyjazdowe i chcesz, aby uczestnicy nie tylko wynieśli coś dobrego z zajęć, ale też poczuli się zaopiekowani i uszczęśliwieni zdrowymi posiłkami – zapraszam do kontaktu.


Gotowanie na warsztatach rozwojowych to trochę taki skok w nieznane. Każda grupa ma inną energię, inne procesy, inne potrzeby. Kiedy gotuję dla ludzi, którzy pracują z emocjami, moja kuchnia jest w dużej mierze intuicyjna – emocje rezonują ze mną, przelatują przez kuchnię, zostawiają swój ślad. Z tej energii grupy, połączonej z moją radością gotowania i zabawą jedzeniem, powstają nowe dania. Czasem wspierające, niekiedy otwierające, a innym razem po prostu przyjemne dla podniebienia. Zawsze jednak wyjątkowe i od serca.

Każdy warsztat to dla mnie inne doświadczenie. Nowy proces. Ćwiczenie uważności. Daje mi to bardzo dużo ciekawych obserwacji (także o sobie) i jeszcze więcej satysfakcji. Cieszę się, kiedy na koniec czuję, że moja praca dała nie tylko wsparcie, ale też dużo radości. Działam jednak zawsze zgodnie z moimi wartościami – z szacunkiem dla zdrowia i dla planety.

Zobacz przykładowe menu >>>

Najbliższe warsztaty, na których będę gotować:
26-27 września 2020 – Szkoła Biodanzy w Trzcińsku >>>
12-15 listopada 2020 – Transformujący warsztat “Expand The Box” w Jagniątkowie >>>

OBOZY, WARSZTATY, FESTIWALE

Jeśli organizujesz festiwal taneczny, obóz jogi, warsztaty masażu, stolarki, ceramiki albo leniwy retreat o nicnierobieniu i chcesz, aby uczestnicy dostali w pakiecie także zastrzyk zdrowia i dobrych wibracji z posiłków – zapraszam do kontaktu.


Pyszne, zaskakujące i zdrowe jedzenie na wyjeździe (nawet jeśli to tylko leniwy weekend) daje ekstra radość. Dowiedziałam się o tym, kiedy na trzeciej edycji festiwalu bluesowego jeden z uczestników powiedział mi, że pierwszy raz przyjechał dla tańca, a teraz przyjeżdża dla tańca i dla jedzenia. Nie ma nic fajniejszego niż wspólne posiłki, rozmowy przy stole, biesiadowanie. Lubię kuchnię wyjazdową za to, że trzeba dobrze planować, organizować i reagować. Ale też można gotować czasem razem. To dla mnie też zawsze pole do testowania nowych przepisów, wymyślania nowych dań, zabawy produktami, przyprawami, improwizacji. Nie wiedzieć czemu, ale to właśnie gdy gotuję poza domem, powstają moje najlepsze dania. I nic się nie marnuje.

AGATA W TWOJEJ KUCHNI

Nie mam dużej firmy cateringowej i przenośnego sprzętu, żeby zorganizować plenerową kuchnię i obsłużyć wesele na sto osób. Ale jeśli organizujesz rodzinne przyjęcie albo kolację dla znajomych lub rodziny i nie masz siły/ochoty/pomysłu na przygotowanie menu i stanie pół dnia przy garach w swojej kuchni – ja chętnie w niej postoję. Powiedz tylko, co lubisz, za czym tęsknisz, na co masz ochotę. A może niespodzianka?

Tutaj jednak istotna może być informacja, że mieszkam w Łodzi. No ale… klient nasz pan.

WARSZTATY GOTOWANIA

Moją misją jest szerzenie wiedzy na temat kuchni intuicyjnej, wegańskiej oraz przyjaznej światu – lokalnej, sezonowej i bez resztek. Jeśli chciałbyś/chciałabyś zorganizować wykład lub warsztat gotowania poświęcony któremuś z tych tematów – daj znać koniecznie.

Jestem otwarta na współpracę z organizacjami pozarządowymi, firmami, a także z osobami indywidualnymi, które chciałyby trochę zmienić świat i mają ciekawe pomysły na wspólne działania.


KONTAKT


Agata Klinger

kontakt@agatadlaswiata.pl

+48604460262