AGATA DO WYNAJĘCIA

Nie ma dla mnie większej przyjemności niż gotowanie dla ludzi i jedzenie z ludźmi. Kilka lat temu poczułam, że mnie te gary wołają, serce woła do garów i nic nie daje mi takiej satysfakcji jak dzielenie się moją kreatywnością, wyczuciem smaku i dobrą energią. Dodać do tego możliwość wspierania innych w ich rozwoju poprzez jedzenie – to już w ogóle pełnia szczęścia. Gotowanie to też pewnego rodzaju służba. Moja służba dla świata. Wierzę, że zdrowe i świadome odżywianie potrafi wspierać nas w rozwoju emocjonalnym, pomaga łapać równowagę, wzmacnia intuicję. Mówi się, że kuchnia to centrum domu, a centrum w teorii Pięciu Przemian to Ziemia. Większość produktów, które jemy przypisanych jest wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej do żywiołu Ziemi. Warto wykorzystywać ich uziemiającą funkcję – to nas łączy z naturą, pozwala wzmocnić naszą stabilność, wspaniale uziemia (zwłaszcza kiedy dużo jest pracy z emocjami).

Moja kuchnia jest zdrowa i kolorowa. Głównie wegańska (choć czasem oszukuję, bo mam słabość do jajek). Lubię gotować z sezonowych produktów od lokalnych rolników, którym mogę powiedzieć “dziękuję”. Inspiruje mnie dietetyka wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, która dużo mówi o jedzeniu w zgodzie z naturą i porami roku, ale także o uzdrawiającej mocy pożywienia i relacji między jedzeniem a emocjami. Bliska jest mi idea zero waste oraz diety planetarnej – dobrej dla świata. Zwykle gotuję z produktów ekologicznych, na ile budżet pozwala. A także bez glutenu, laktozy i białego cukru, bo sama nie jem. No i mam ogromną tolerancję na nietolerancje, bo sama jestem alergikiem. Da się to wszystko pogodzić bez utraty smaku, serio! Wierzę, że zdrowa kuchnia wcale nie musi być ani droga, ani nudna, a już na pewno nie jest niesmaczna i mało sycąca.

Zobacz, co inni napisali o mojej kuchni (czyli tak zwane rekomendacje)

OFERTA


CZYLI CO MOŻEMY RAZEM ZROBIĆ


WYJAZDY ROZWOJOWE

Gotowanie na warsztatach rozwojowych to trochę taki skok w nieznane. Każda grupa ma inną energię, inne procesy, inne potrzeby. Kiedy gotuję dla ludzi, którzy pracują z emocjami, moja kuchnia jest w dużej mierze intuicyjna – emocje rezonują ze mną, przelatują przez kuchnię, zostawiają swój ślad. Z tej energii grupy, połączonej z moją radością gotowania i zabawą jedzeniem, powstają nowe dania. Czasem wspierające, niekiedy otwierające lub uziemiające, a innym razem po prostu przyjemne dla podniebienia. Zawsze jednak wyjątkowe i od serca.

Każdy warsztat to dla mnie inne doświadczenie. Nowy proces. Ćwiczenie uważności. Daje mi to bardzo dużo ciekawych obserwacji (także o sobie) i jeszcze więcej satysfakcji. Cieszę się, kiedy na koniec czuję, że moja praca dała nie tylko wsparcie, ale też dużo radości. Działam jednak zawsze zgodnie z moimi wartościami – z szacunkiem dla zdrowia i dla planety.

Jeśli organizujesz warsztat pracy z emocjami, festiwal taneczny, obóz jogi, warsztaty masażu, stolarki, ceramiki albo leniwy retreat o nicnierobieniu i chcesz, aby uczestnicy dostali w pakiecie także zastrzyk zdrowia i dobrych wibracji z posiłków – zapraszam do kontaktu.

Zobacz przykładowe menu >>>

Najbliższe wydarzenia, na których będę gotować:

31.07-7.08.2021 – Wakacje z Biodanza (więcej informacji wkrótce)
23-29.08.2021 – Warsztaty II Cykl Szkoły Biodanza (więcej informacji wkrótce)

WARSZTATY GOTOWANIA

Moją misją jest szerzenie wiedzy na temat kuchni intuicyjnej, wegańskiej oraz przyjaznej światu – lokalnej, sezonowej i bez resztek. Wyspecjalizowałam się też w kuchni bezglutenowej, bez nabiału i białego cukru.

Jeśli chciałbyś/chciałabyś zorganizować wykład lub warsztat gotowania poświęcony któremuś z tych tematów – daj znać koniecznie.

AGATA W TWOJEJ KUCHNI

Jeśli organizujesz rodzinne przyjęcie albo kolację dla znajomych lub rodziny i nie masz siły/ochoty/pomysłu na przygotowanie menu i stanie cały dzień przy garach w swojej kuchni – ja chętnie w niej postoję. Powiedz tylko, co lubisz, za czym tęsknisz, na co masz ochotę. A może niespodzianka?


KONTAKT


Agata Klinger

kontakt@agatadlaswiata.pl

+48604460262